Нашиот проект

Универзитети без корупција во Албанија,
Северна Македонија и Србија

Главната цел на нашата иницијатива е да се унапреди владеењето на правото, да се олесни ефективно спроведување на правдата и да се спречи корупцијата во системите за високо образование на Албанија, Северна Македонија и Србија.

За нас

Добредојдовте во проектот „Универзитети без корупција“, кој неуморно работи на трансформирање на високото образование во Албанија, Северна Македонија и Србија. Нашата мисија е кристално јасна: да се залагаме за владеење на правото, да всадиме ефективно спроведување на правдата и да ја искорениме корупцијата меѓу студентите и универзитетскиот персонал.

Јазик